Rothenburg

Rothenburg

Rothenburg ob der Tauber is een plaats in de Duitse deelstaat Beieren. Ze is nog steeds helemaal in de middeleeuwse stijl gebouwd en is een toeristische trekpleister geworden. De gelijknamige kernstad zelf is echter een kleine, goed behouden, middeleeuwse vestingstad. Rothenburg bezit vele oude monumenten en is omringd door een stadsmuur waarover men een rondgang om de stad maken kan. Het middeleeuwse karakter is overal herkenbaar.

Rothenburg heeft een uitermate romantisch karakter door zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad. De bezoeker kan urenlang door de smalle straatjes en stegen dwalen en steeds weer nieuwe tot de verbeelding sprekende geveltjes en andere voorbeelden van stedelijk schoon tegenkomen.

De stad heeft dan ook een groot aantal musea: Het misdaadmuseum is het belangrijkste Duitse museum over de rechtsgeschiedenis van de afgelopen duizend jaar, met onder andere folterwerktuigen en executiemiddelen. In het Reichsstadtmuseum is de historie van de stad Rothenburg te bewonderen. In de Wolfgangskirche is het Schäfertanzmuseum gevestigd. Het Handwerkerhaus toont het alledaagse leven van de handwerkslieden van Rothenburg.

 

Geef een reactie