Rimini

De historische stad Rimini ligt aan de oostkust van Italië, aan de Adriatische Zee. Al sinds de Romeinse tijd heeft Rimini een belangrijke plek ingenomen.

Tegenwoordig is Rimini een stad waar oude cultuur en modern vertier hand in hand samengaan. Maar de stad heeft duidelijk veel meer dan dit te bieden. De vele archeologische vindplaatsen hebben interessante bezienswaardigheden achtergelaten. En ook het theater en de universiteit heeft in Rimini een belangrijke plek ingenomen. Een wandeling door het centrum brengt je al snel middels nostalgische en soms kleurrijke straten en pleinen op verschillende mooie plekjes van de stad, die wachten om ontdekt te worden.

De Romeinse Arco d’Augusto werd lang geleden als stadspoort aan de Via Flaminia te Rimini gebouwd. De poort werd gewijd aan keizer Augustus, de oprichter van het Romeinse Keizerrijk. De marmeren monumentale brug Ponte di Tiberio ligt aan de oostelijke zijde van Parco XXV Aprile. De Ponte di Tiberio werd al in de eerste eeuw gebouwd om een verbinding te maken over de Marecchia rivier. Het Romeinse amfitheater in Rimini is helaas niet veel meer dan een ruïne. Ooit was het een kolossaal theater waar zeker tienduizend mensen allerlei spelen, wedstrijden en bloederige gevechten plaatsvonden. In het centrum van de stad, niet ver van de Arco d’Augusto, bevindt de poort Porta Montanara. Deze kleinere toegangspoort draagt ook wel de bijnaam ‘Sant’Andrea’. Porta Montanara werd in de eerste eeuw gebouwd om voetgangers van de Via Arretina toegang tot de stad te bieden.