Lech

Lech is een plaats in de West-Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Lech staat bij Nederlanders vooral bekend als de wintersportbestemming van de Koninklijke familie. En het is zeer begrijpbaar dat zij uitgerekend deze plaats opzoeken, de natuur in Lech is namelijk prachtig. In de zomer is Lech een zeer rustgevende plek, die zich kenmerkt door de milieuvriendelijke en innovatieve manier van ontwikkelen. Een deel van Lech is autovrij en het dorp heeft een biomassacentrale die op een milieuvriendelijke manier energie opwekt voor de plaats.

Lech is in de zomer de perfecte locatie om in alle rust te wandelen, joggen, e-biken/fietsen en te vissen. Ook is Lech zeer artistiek, er worden dan ook regelmatig schilder- en muziekworkshops georganiseerd. Daarnaast zijn er in Lech regelmatig kunstexposities. Ook is er een sportcentrum waar je verschillende sporten kunt beoefenen. Als je op zoek bent naar een rustige vakantiebestemming waar je in alle rust kunt genieten van de natuur en wat sportieve activiteiten wilt beoefenen, is Lech de ideale bestemming.

Lech ligt op 1450 meter hoogte wat voor een Oostenrijks skidorp hoog is en dat zie je terug in de sneeuwzekerheid. ’s Winters ligt hier vrijwel altijd een lekker laagje sneeuw op de daken en je kunt hier van begin december tot eind april heerlijk genieten van de sneeuw. In het dorp Lech vertrekken een aantal skiliften dus je hebt meteen toegang tot het grote skigebied. Ondanks dat Lech een vrij groot dorp is , is het er niet ongezellig. Elk gebouw dat er gebouwd gaat worden moet aan bepaalde eisen voldoen om het authentieke karakter van het dorp te behouden.