Krakow

Krakau is, na Warschau de grootste stad van Polen. De stad ligt aan de Wisła  in het zuiden van Polen. Krakau is een van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Het wordt daarom wel het “Florence van Polen” genoemd, en is volgens velen een van de mooiste steden van Europa.

De binnenstad van Krakau is een bezienswaardigheid op zich met prachtige kerken, stadspaleizen, koopmanshuizen en andere rijkversierde gebouwen. Neem zeker eens een kijkje bij de centraal gelegen oude stad Stare Miasto die omringt wordt door het groene stadspark Planty met romantische laantjes. Aan de noordzijde staat een van de hoogtepunten die u niet mag missen, namelijk het Barbakan. Dit opvallende staaltje architectuur is een verdedigingswerk dat herkenbaar is aan zijn zeven groene torentjes en een ronde binnenplaats. De Barbakan staat tegenover de gotische Florianuspoort die u toegang verschaft tot de oude binnenstad.
Een van de trekpleisters van de oude stad is de grote markt Rynek Główny, het bruisende en historische hart van Krakau. Dit historische plein staat te boek als een van de grootste van Europa. Het is bovendien bijzonder fotogeniek dankzij een aantal eyecatchers van gebouwen, zoals de prachtige Lakenhallen en de Mariakerk. Dit laatste religieuze gebouw bevat twee verschillende kerktorens waar u ieder uur een stukje naar het stadslied van Krakau kunt luisteren.