Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen is een gemeente met marktrecht in de Duitse deelstaat Beieren. De plaats is gelegen aan de voet van het Wettersteingebergte, met de Zugspitze (2962 meter), de hoogste berg van Duitsland.

Al ruim 80 jaar wordt er geskied op de hellingen boven Garmisch-Partenkirchen. Het legendarische skigebied staat vooral bekend door de gletsjer op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze en natuurlijk om het jaarlijkse skischansspringen.

Garmisch-Partenkirchen is tegenwoordig erg toeristisch en er zijn tal van hotels gebouwd om de vele toeristen op te kunnen vangen. Hierbij hoort natuurlijk ook wat entertainment. Zo is er een casino, waar je gezellig een avondje naar toe kunt gaan. Ook zijn er heel veel boetieks in de stad waar je heerlijk kunt shoppen.

Ook voor de cultuurliefhebbers is er van alles te doen. Er zijn verschillende kerken en musea die bezocht kunnen worden. De mooiste kerk is de oude stadskerk van Sint Martin. In 800 na Christus werd er voor het eerst een kerkje op de plek van de huidige stadskerk gebouwd. Deze kerk werd later afgebroken en in de 13e eeuw werd er een nieuwe kerk voor in de plaatst gebouwd. Vervolgens werd de kerk in de 18e eeuw herbouwd in barokke stijl en sindsdien is de kerk onveranderd gebleven.