Brugge

De West-Vlaamse stad Brugge behoort tot de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. Al jarenlang komen er duizenden toeristen af op de historische binnenstad die sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op het moment dat je je in de binnenstad van Brugge begeeft dan lijkt het wel alsof je een openluchtmuseum binnenwandelt. De historische binnenstad is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels die je terug lijken te voeren naar vroegere tijden. Het geluid van de paarden die nog steeds door de straten van Brugge lopen versterkt dit gevoel. Tegenwoordig zijn paarden geen noodzakelijk manier van vervoer mee, maar worden ze gebruikt om toeristen op paardenkoetsen de stad te laten zien.

Prinselijk Begijnenhof Ten Wijngaerde 
Is het enige goed bewaard gebleven begijnenhof van Brugge werd waarschijnlijk al omstreeks 1244 gesticht.

Concertgebouw
Het concertgebouw van Brugge, of je vindt het mooi of juist lelijk. Een tussenweg lijkt er haast niet te zijn voor dit vrij nieuwe concertgebouw van Brugge.

Salvador Dali
In het Belfort van Brugge is ruime collectie kunst te vinden van de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí.

Heilige Bloedbasiliek
Aan het historische Burg plein staat de oude dubbelkapel die bestaat uit de Basiliuskapel en de Bovenkapel. Samen vormen zij de Basiliek van het Heilige Bloed. Afgekort beter bekend als de Heilige Bloedbasiliek.

 

Brugge