Bregenz

Bregenz is de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg en is gelegen in het district Bregenz. Het kleine Bregenz aan de Bodensee is de hoofdstad van Vorarlberg en heeft je als vakantieganger veel te bieden. Zo vind je er prachtige historische architectuur en worden er in de zomer grote culturele evenementen georganiseerd.

In het centrum van Bregenz vindt je veel historische middeleeuwse vakwerkhuizen, ook is een groot deel van de oude stadsmuur nog bewaard gebleven. Een opvallend gebouw is de Martinturm uit 1601 Deze ronde toren maakte ooit deel uit van het paleis van van de graaf van Bregenz en diende als opslagplaats voor granen en zaden. Aan de Kornmarkt van Bregenz ligt het Vorarlberg museum tot 2011 ook

van Bregenz en diende als opslagplaats voor granen en zaden. Aan de Kornmarkt van Bregenz ligt het Vorarlberg museum tot 2011 ook bekend als Vorarlberger Landesmuseum de exposities gaan over de Romeinse geschiedenis. Aan de oostkant van Bregenz ligt de Pfänder, een berg met een hoogte van ongeveer 1062 meter. Ik hoef je niet te vertellen dat je vanaf de berg bij mooi en helder weer wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht over Brengenz en de Bodensee. Vanuit het centrum van de stad kun je met de Pfänderbahn naar het bijna hoogste punt van de berg.