Barcelona

Barcelona is een prachtige stad gelegen in het noordoosten van Spanje. Onder Nederlandse toeristen is Barcelona al jarenlang de populairste stad op het Iberische schiereiland. De combinatie van perfecte winkelstad, veel bezienswaardigheden, heerlijk eten en de ligging aan het water maken van Barcelona de topbestemming die het is.

Barcelona kent veel bezienswaardigheden en monumenten, tientallen musea, architectonische pareltjes en leuke plekken die de moeite waard zijn om te zien. De grootste bezienswaardigheden in Barcelona zijn wel de werken van de beroemde Antoni Gaudí, waaronder Casa Battló, Casa Milà en Casa Vicens.

De Sagrada Familia is het grootste en bekendste project van Antoni Gaudí. Dit betekent ‘Heilige Familie’. Het idee voor de kerk kwam van een Catalaanse boekhandelaar in 1866. De eerste steen werd echter pas in 1882 gezet. Na een aantal jaar kwam Gaudí om de hoek kijken. De eerste ontwerper kreeg namelijk ruzie met de boekhandelaar. Daarna mocht Gaudí het werk afmaken. Hij heeft er vol passie aan gewerkt en zijn eigen ideeën zijn in de Sagrada Familia terug te vinden. Hij werkte met een aantal schetsjes en maquettes, maar veel van zijn werk werd op het moment zelf ontworpen. Op dit moment is de Sagrada Familia nog steeds niet helemaal af.

Castillo Montjuïc is een fort dat gelegen is op de Montjuïc berg. Je kan hierheen voor het allermooiste uitzichten.

Bij een bezoekje aan Barcelona mag een wandeling over La Rambla uiteraard niet ontbreken. Deze bekende straat is een heus spektakel! La Rambla is een lange straat, opgedeeld in verschillende “Ramblas” met ieder haar eigen charme. In de ene Rambla kun je bijvoorbeeld langs de kleurrijke bloemenkramen lopen, en in de andere Rambla kun je weer je ogen uitkijken bij de kunsten van een straatartiest. Levende standbeelden, monumenten, musea, straatartiesten; er is van alles te beleven op La Rambla.